Истражувања

Истражувања

ПРАТЕНИЦИТЕ СО АКЦИИ ВО РАЗЛИЧНИ ФИРМИ

ПРАТЕНИЦИТЕ СО АКЦИИ ВО РАЗЛИЧНИ ФИРМИ

На листата на акционери во различни фирми се јавуваат вкупно 21 пратеник Ферид Мухиќ за уделите наведени во својата имотна листа изјави: „Уделите беа во Комерцијална Банка, меѓутоа, истите јас повеќе не ги поседувам“Пратениците од владејачката СДСМ, Горан Милевски и Далибор Богдановски во своите имотни листи ги пријавиле акциите и уделите на своите родители.

ПРАТЕНИЦИ-БИЗНИСМЕНИ НЕ ГИ ПРИЈАВИЛЕ ФИРМИТЕ ВО ДКСК

ПРАТЕНИЦИ-БИЗНИСМЕНИ НЕ ГИ ПРИЈАВИЛЕ ФИРМИТЕ ВО ДКСК

Само пратеникот Панчо Минов од ГРОМ во својата имотна листа ја пријавил неговата фирма која ја поседува, додека 14 пратеници во нивните имотни листи ги немаат наведено фирмите каде реално се јавуваат како сопственици.СКУП упати прашање до секој од нив за да добие објаснување зошто фирмите не се наведени, но ниту еден од функционерите не испрати одговор.Според податоците од Централен регистар до кои дојде СКУП во рамките на проектот ПЕП, најбогататиот пратеник Васил Пишев, кој е член на ВМРО-ДПМНЕ, поседува две фирми.

РАШИДИ И МИНОВ ГО ЗГОЛЕМИЈА ИМОТОТ, ПЕТ ПРАТЕНИЦИ СО НОВИ АВТОМОБИЛИ

РАШИДИ И МИНОВ ГО ЗГОЛЕМИЈА ИМОТОТ, ПЕТ ПРАТЕНИЦИ СО НОВИ АВТОМОБИЛИ

Пратеникот Панчо Минов на својот досегашен имот вреден 45.198 евра го додал „непрецизираниот имот“ вреден 23.600 евра.
Досегашната имотна листа вредна 21.984 евра, Сурија Рашиди ја надополнил со пет нови земјишта вредни 159.614 евра.
Џеват Адеми го пријавил имотот на своите деца, односно тие се водат како „Косопственик-содружник на ТД ИЦ ЊУ Драјвер ДОО“.

ВЛАДИНИ ФУНЦИОНЕРИ ПОСЕДУВААТ АКЦИИ ВО ГОЛЕМИ КОМПАНИИ

ВЛАДИНИ ФУНЦИОНЕРИ ПОСЕДУВААТ АКЦИИ ВО ГОЛЕМИ КОМПАНИИ

Министерот Адеми, поседува акции во текстилна индустрија, Царовска пријавила акции на нејзината мајка, Анѓушев мнозински акционер во „Фероинвест“ за премиерот Заев со акции на име на неговите родители.

NËNTË FUNKSIONARË JANË MË TË PASUR, VETËM DY JANË “MË TË VARFËR”

NËNTË FUNKSIONARË JANË MË TË PASUR, VETËM DY JANË “MË TË VARFËR”

Deputetja Meri Llazarova me pronë dyfish më të madhe, Sashko Atanasov me kamion të ri, Zhaklina Peshevska me makinë të re
Daniella Rangellova me borxh të ri prej 228 eurosh në muaj, Mila Carovska me dy toka të reja bujqësore, ndërsa Emil Dimitriev me banesë të re
Asaf Ademi me pjesëmarrje prej 2.250 eurosh dhe depozitë në denarë në vlerë prej 4.552 eurosh, ndërsa Muhamed Zeqiri me ndryshime të paazhurnuara

NINE OFFICIALS RICHER, ONLY TWO “POORER”

NINE OFFICIALS RICHER, ONLY TWO “POORER”

MP Meri Lazarova with double increased property, Sashko Atanasov with a new truck, Zaklina Peshevska with a new car
Daniela Rangelova with a new debt of 228 Euros per month, Mila Carovska with two new agricultural lands, and Emil Dimitriev with a new apartment
Asaf Ademi with a share of 2,250 Euros and a denar deposit in the amount of 4,552 Euros, while Muhamed Zekiri with no updates

ПОМЕЃУ ЈАВНАТА ФУНКЦИЈА И ПРИВАТНИОТ БИЗНИС: ДРЖАВНИ ФУНКЦИОНЕРИ ФИГУРИРААТ ВО 65 АКТИВНИ ПРАВНИ СУБЈЕКТИ

ПОМЕЃУ ЈАВНАТА ФУНКЦИЈА И ПРИВАТНИОТ БИЗНИС: ДРЖАВНИ ФУНКЦИОНЕРИ ФИГУРИРААТ ВО 65 АКТИВНИ ПРАВНИ СУБЈЕКТИ

Државните функционери се уште фигурираат во вкупно 106 правни субјекти, од кои 65 се активни
Професорот Борче Давитковски од Правниот факултет „Јустинијан Први“ вели дека доколку функционерот сака да се занимава со својот приватен бизнис, тогаш тој треба да се откаже од јавната функција
Од новиот состав на ДКСК јавноста очекува конкретни резултати во борбата против корупцијата, а не заштита на коруптивното однесување на функционерите, како што беше случај во изминатиот период

ДЕВЕТ ФУНКЦИОНЕРИ СЕ ПОБОГАТИ, САМО ДВАЈЦА СЕ „ОСИРОМАШEНИ“

ДЕВЕТ ФУНКЦИОНЕРИ СЕ ПОБОГАТИ, САМО ДВАЈЦА СЕ „ОСИРОМАШEНИ“

Пратеничката Мери Лазарова со дупло зголемен имот, Сашко Атанасов со нов камион, Жаклина Пешевска со нов автомобил
Даниела Рангелова подновена со долг од 228 евра месечно, Мила Царовска со две нови земјоделски земјишта, а Емил Димитриев со нов стан
Асаф Адеми со удел од 2.250 евра и денарски депозит во износ од 4.552 евра, а Мухамед Зеќири со неажурирани промени

ФУНКЦИЈА И ЛУКСУЗ: МАСЕРАТИ, МОТОРНИ САНКИ И МЕРЦЕДЕСИ ВО ВОЗНИТЕ ПАРКОВИ

ФУНКЦИЈА И ЛУКСУЗ: МАСЕРАТИ, МОТОРНИ САНКИ И МЕРЦЕДЕСИ ВО ВОЗНИТЕ ПАРКОВИ

Кочо Анѓушев со најлуксузен возен парк вреден 200 илјади евра
Борис Змејковски поседува дури 11 возила вредни 125 илјади евра
Само девет пратеници и тројца министри немаат автомобили

css.php