Весна Пемова

img

Весна Пемова

Пратеник

Биографија

Пратеничката Весна Пемова е член на ВМРО-ДПМНЕ. Таа е родена на 5 ноември 1960 година во Кавадарци.  Пемова е доктор специјалист по дерматовенерологија, Медицински факултет, „Св.Кирил и Методиј“, Скопје.

Активности во Собранието:

 • Комисија за труд и социјална политика, заменик-претседател
 • Законодавно-правна комисија, член
 • Комисија за локална самоуправа, член
 • Комисија за надзор над спроведувањето на посебната истражна мерка следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи, Управата за финансиска полиција, Царинската управа и Министерството за одбрана, заменик-член
 • Комисија за здравство, заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Австралија и со Парламентот на Нов Зеланд, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Народна Република Кина, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Украина, член

Имотна состојба

15.356 евра
136.585 евра
36.585 евра

За пратеничката Весна Пемова на веб-страната на Државната комисија за спречување на корупција се достапни две имотни листи.

Имотна листа 1 :
Пратеничката Весна Пемова има пријавено стан во Скопје вреден 24.390 евра и денарска штедна книшка од 1.951 евра. Нејзиниот сопруг има два деловни простори, куќа и стан во Кавадарци, сите вредни 116.260 евра. Тој има и две моторни возила, Југо од 488 евра и Митсубиши Лансер од 6.992 евра. Пратеничката добива и приход од овоштарник во износ од 2.927 евра годишно. Вкупен износ: 160.894 евра.

Имотна листа 2:
Пратеничката Весна Пемова има пријавено стан во Скопје вреден 24.390 евра и денарска штедна книшка од 13.171 евра. Нејзиниот сопруг поседува деловен простор, стан и куќа во Кавадарци, сите вредни 112.195 евра. Тој има и две моторни возила Мазда од 4.065 евра и Митсубиши Лансер од 5.691 евра како и штедна книшка од 15.610 евра. На име на деца има автомобил Форд Фиеста од 5.600 евра и штедна книшка од 4.878 евра. Вкупен износ: 188.527 евра.

Истражувања

Во истражувањето од февруари 2016 година – СКУП истражува: Пратеници – една дискусија 400 евра  се открива дека пратениците за еден ден поминат во Собранието прават трошок од 12.000 денари. За секој закон трошат по 3.300 евра, додека секое притискање на копчето за гласање од страна на пратениците, државата ја чини 1.450 денари. На располагање на јавноста ја ставаме и целосната база на податоци за примањa.

Активности

Собраниски активности за 2018:

 • Број на присуства во Собрание: 79
 • Број на отсуства: 31 оправдани и 1 неоправдани отсуства
 • Број на поднесени предлог закони/амандмани: 4 закони и 143 амандмани
 • Број на пратенички прашања: 2
 • Број на излагања на пленарна седница: 20 дискусии на пленарна седница, 19 (контра) реплики и 0 процедурални
 • Број на излагања на седници на работни тела, совети и други тела: 23
 • Работни тела член/присуство/одржани: 4/2/112
 • Работни тела заменик член/присуство/одржани: 6/29/41
 • Број на регистрирани гласања на пратеникот (закони/амандмани/останато1/останато2): 28/0/71/84

Податоците се преземени од извештајниот период од јануари до јуни 2018 година и извештајниот период од јули до декември 2018 година, кој е производ од соработката на Собранието на Република Македонија со Граѓанската асоцијација „МОСТ“.

 • МЕСЕЧНА ПЛАТА: 71.197 денари.
 • Во период од јануари до јули вкупно земала: 498.379 денари или 8.104 евра
 • Исплатени патни трошоци за користење на сопствено возило за службени потреби за 2018 година: 500.100 денари или 8.132 евра
 • Дневници за службени патувања во странство за периодот јануари-јули 2018 година: 139 евра

 

css.php