Далибор Богдановски

img

Далибор Богдановски

Пратеник

Биографија

Пратеникот Далибор Богдановски е роден на 30 мај 1979 во Скопје. Дипломирал на студиите по бизнис администрација на Факултетот за бизнис и економија при Универзитетот на Југоисточна Европа – Тетово.

Активности во Собранието:

 • Комисија за економски прашања, член;
 • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, заменик-член;
 • Комисија за надворешна политика, заменик-член;
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Монголија, член;
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Словенија, член;
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Финска, член.

Имотна состојба

14.707 евра
111.842 евра
34.826 евра
219.274 евра

Далибор Богдановски пријавил дека поседува автомобил Голф 4 вреден 3.000 евра и Фолксваген Пасат вреден 9.756 евра. Тој има и денарски депозит од 11.175 евра и кредит во висина од 2.976 евра.
Неговите родители, според пријавеното, поседуваат 14 земјишта во Сопиште, вредни 419.274 евра, како и куќа вредна 49.171 евра. Покрај тоа, тие поседуваат и спрат од куќа проценет 49.171 евра и помошни простории вредни 13.500 евра. Родителите на Богдановски имаат и автомобил КИА преџио вреден 1.951 евра и удели од 4.890 евра, како и кредит во висина од 2.980 евра. Додека пак, сопругата на Богдановски има кредит од 7.805 евра.

Вредноста на пријавениот имот пд страна на Далибор Богдановски изнесува 580.648 евра и истата е пресметана според податоците објавени на веб-страна на Државната комисија за спречување на корупција.

Активности

Собраниски активности за 2018 година:

 • Број на присуства во Собрание: 110 
 • Број на отсуства: 0 оправдани и 1 неоправдани отсуства
 • Број на поднесени предлог закони/амандмани: 17 закони и 57 амандмани
 • Број на пратенички прашања: 2
 • Број на излагања на пленарна седница: 1 дискусии на пленарна седница, 0 (контра)реплики и 0 процедурални
 • Број на излагања на седници на работни тела, совети и други тела: 2
 • Работни тела член/присуство/одржани: 2/22/25
 • Работни тела заменик член/присуство/одржани: 4/17/18
 • Број на регистрирани гласања на пратеникот (закони/амандмани/останато1/останато2): 207/0/418/230

  Податоците се преземени од извештајниот период од јануари до јуни 2018 година и извештајниот период од јули до декември 2018 година, кој е производ од соработката на Собранието на Република Македонија со Граѓанската асоцијација „МОСТ“.

 • МЕСЕЧНА ПЛАТА: 65.969 денари
 • Во период од јануари до јули вкупно земал: 461.783 денари или 7.509 евра.
css.php