Драган Тевдовски

img

Драган Тевдовски

Министер за финансии

Биографија

Драган Тевдовски е роден на 21 јануари 1979 година во Скопје. Тој е женет и има три деца. Средно училиште завршил во гимназијата „Раде Јовчевски Корчагин“, а своевремено настапувал за младинската школа на ФК Вардар и за кадетската репрезентација на Македонија. Магистрирал статистичка анализа на Економскиот факултет при Универзитетот во Белград во 2006 година а во 2010 станал доктор по економски науки на Економскиот факултет во Скопје. Во 2013 – 2014 година, остварува постдокторски студиски престој на CREATES, Aarhus University во Данска, во областа на економетријата. На универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ се вработил во 2002 година како асистент, а од 2015 работи како вонреден професор на катедрата за математика и статистика.

Имотна состојба

28.000 евра
69.587 евра
20.499 евра
Министерот Драган Тевдовски има стан во Скопје вреден 67.301 евра, моторно возило „Тојота Рав“ вредно 28.000 евра и гаража во Скопје во износ од 2.286 евра.

Неговата сопруга има девизен депозит  од 20.499 евра.

Вредноста на имотниот лист на Драган Тевдовски изнесува 118.086 евра и истата е пресметана според податоците објавени на веб-страната на Државната комисија за спречување на корупција.

css.php