Костадин Костадинов

img

Костадин Костадинов

Пратеник

Биографија

Пратеникот Костадин Костадинов е роден на 22 март 1990 година во Струмица. Има завршено студии на Економскиот факултет при ФОН Универзитетот.

Активности во Собранието:

 • Буџетски совет, член;
 • Законодавно-правна комисија, член;
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член;
 • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член;
 • Комисија за економски прашања, заменик-член;
 • Комисија за локална самоуправа, заменик-член;
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Северноатлантската договорна организација (ПС НАТО), заменик-член;
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија, член;
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Италија, член;
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, член.

Имотна состојба

8.943 евра
5.853 евра

Костадин Костадинов има изјавено дека поседува две моторни возила и тоа Ауди А6 вредно 7.317 евра и мотор Хонда ЦРФ вреден 1.626 евра. Тој има и кредит во висина од 4.715 евра и денарска платежна картичка со 1.138 евра.

Вредноста на пријавениот имот на Костадин Костадинов изнесува 14.797 евра и истата е пресметана според податоците објавени на веб-страна на Државната комисија за спречување на корупција.

Документи

Пријавена имотна состојба на Државната комисија за спречување на корупција.

Пратеникот Костадин Костадинов во Централниот Регистар на Република Македонија е регистриран како основач и сопственик на Друштво за производство, трговија и услуги МОЗАХ КОМПАНИ ДООЕЛ Струмица.

Активности

Собраниски активности:

 • Број на присуства во Собрание: 55 
 • Број на отсуства: 0 оправдани и 0 неоправдани отсуства
 • Број на поднесени предлог закони/амандмани: 7 закони и 154 амандмани
 • Број на пратенички прашања: 0
 • Број на излагања на пленарна седница: 1 дискусии на пленарна седница, 5 (контра)реплики и 0 процедурални
 • Број на излагања на седници на работни тела, совети и други тела: 2
 • Работни тела член/присуство/одржани: 3/58/65
 • Работни тела заменик член/присуство/одржани: 3/24/32
 • Број на регистрирани гласања на пратеникот (закони/амандмани/останато1/останато2): 171/0/264/77

(Податоците се преземени од извештајниот период од 1 јануари до 30 јуни 2018 година, кој е производ од соработката на Собранието на Република Македонија со Граѓанската асоцијација „МОСТ“).

 • МЕСЕЧНА ПЛАТА: 63.814 денари (со исклучок на останатите месеци кога земал плата од 64.123 денари)
 • Во период од јануари до јули вкупно земал: 447.934 денари или 7.283 евра
 • Исплатени патни трошоци за користење на сопствено возило за службени потреби во првото шестмесечје од 2018 година: 395.618 денари или 6.433 евра
 • Дневници за службени патувања во странство за периодот јануари-јули 2018 година: 189 евра.
css.php