Трајчо Димков

img

Трајчо Димков

Пратеник

Биографија

Пратеникот Трајчо Димков е член на партијата ВМРО-ДПМНЕ. Тој е роден на 22 јули 1967 година во Штип.  Димков е Професор по физичко воспитување; Магистер по образование – Менаџмент во образованието и образовната политика

Активности во Собранието:

 • Комисија за европски прашања, член
 • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
 • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, член
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
 • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Грција, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Руската федерација, член
 • Интерпартиска парламентарна група за правата на лицата со посебни способности (ИППГ), заменик-претседавач

Имотна состојба

2.927 евра
20.000 евра
11.870 евра
1.626 евра

Пратеникот Трајчо Димков има изјавувано дека поседува куќа во Штип вредна 20.000 евра, две моторни возила Дачиа Логан и Шевролет Авео вредни 2.927 евра и кредити од 11.870 евра. Неговите родители имаат земјоделско земјиште во Штип 1.626 евра.

Вредноста на пријавениот имот на Трајчо Димков изнесува 36.423 евра и истата е пресметана според податоците објавени на веб-страната на Државната комисија за спречување корупција.

Промена забележана на 25.3.2019 година:

Од имотната листа отстранет е автомобилот Шевролет Авео и е заменет со Пасат вреден 2.000 евра.

Истражувања

Во истражувањето од февруари 2016 година – СКУП истражува: Пратеници – една дискусија 400 евра  се открива дека пратениците за еден ден поминат во Собранието прават трошок од 12.000 денари. За секој закон трошат по 3.300 евра, додека секое притискање на копчето за гласање од страна на пратениците, државата ја чини 1.450 денари. На располагање на јавноста ја ставаме и целосната база на податоци за примањa.

Активности

Собраниски активности за 2018:

 • Број на присуства во Собрание: 78
 • Број на отсуства: 33 оправдани и 0 неоправдани отсуства
 • Број на поднесени предлог закони/амандмани: 5 закони и 206 амандмани
 • Број на пратенички прашања: 9
 • Број на излагања на пленарна седница: 14 дискусии на пленарна седница, 16 (контра) реплики и 0 процедурални
 • Број на излагања на седници на работни тела, совети и други тела: 19
 • Работни тела член/присуство/одржани: 8/12/36
 • Работни тела заменик член/присуство/одржани: 2/7/25
 • Број на регистрирани гласања на пратеникот (закони/амандмани/останато1/останато2): 33/0/102/100

Податоците се преземени од извештајниот период од јануари до јуни 2018 година и извештајниот период од јули до декември 2018 година, кој е производ од соработката на Собранието на Република Македонија со Граѓанската асоцијација „МОСТ“.

 • МЕСЕЧНА ПЛАТА: 70.274 денари (со исклучок на месеците јуни и јули кога месечната плата изнесувала 70.583 денари).
 • Во период од јануари до јули вкупно земал: 492.536 денари или 8.009 евра
 • Исплатени патни трошоци за користење на сопствено возило за службени потреби за 2018 година: 462.907 денари или 7.527 евра
 • Дневници за службени патувања во странство за периодот јануари-јули 2018 година: 254 евра
css.php