Хари Локвенец

img

Хари Локвенец

Пратеник

Биографија

Пратеникот Хари Локвенец е роден на 25 февруари 1970 година во Прилеп. По професија е доктор на технички науки, а студиите ги завршил на Електротехнички факултет на Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ во Скопје.

Активности во Собранието:

 • Комисија за одбрана и безбедност, претседател;
 • Комисија за економски прашања, член;
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член;
 • Комисија за европски прашања, заменик-член;
 • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-член;
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПС ПСЈИЕ), член;
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Монголија, претседател;
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на земјите од Блискиот и Средниот Исток, член;
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Индонезија, член;
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентите на Република Исланд и Кралството Норвешка, член.

Имотна состојба

1.301 евра
14.016 евра
64.858 евра

Хари Локвенец има изјавувано дека поседува куќа за одмор со двор во Прилеп вредна 13.821 евра и два автомобила Пежо 106 вредно 488 евра и Опел Кадет вреден 813 евра.
Тој пријавил дека располага со удели од 27.333 евра и 5.293 евра, како и дивиденда од 20.850 евра. Неговата сопруга има депозит од 9.756 евра, акции од 1.626 евра и располага со куќа за одмор со двор во Прилеп вредна 195 евра.

Вредноста на пријавениот имот на Хари Локвенец изнесува 80.146 евра и истата е пресметана според податоците објавени на веб-страна на Државната комисија за спречување на корупција.

Активности

Собраниски активности:

 • Број на присуства во Собрание: 53 
 • Број на отсуства: 1 оправдани и 1 неоправдани отсуства
 • Број на поднесени предлог закони/амандмани: 17 закони и 10 амандмани
 • Број на пратенички прашања: 0
 • Број на излагања на пленарна седница: 5 дискусии на пленарна седница, 7 (контра)реплики и 0 процедурални
 • Број на излагања на седници на работни тела, совети и други тела: 28
 • Работни тела член/присуство/одржани: 3/24/35
 • Работни тела заменик член/присуство/одржани: 3/6/21
 • Број на регистрирани гласања на пратеникот (закони/амандмани/останато1/останато2): 172/0/248/85

(Податоците се преземени од извештајниот период од 1 јануари до 30 јуни 2018 година, кој е производ од соработката на Собранието на Република Македонија со Граѓанската асоцијација „МОСТ“).

 • МЕСЕЧНА ПЛАТА: 69.660 денари (со исклучок на месец март 73.211 денари, периодот април-јуни земал плата од 73.597, а во јули 73.922 денари)
 • Во период од јануари до јули вкупно земал: 507.244 денари или 8.248 евра
 • Исплатени патни трошоци за користење на сопствено возило за службени потреби во првото шестмесечје од 2018 година: 580.184 денари или 9.434 евра
 • Дневници за службени патувања во странство за периодот јануари-јули 2018-та година: 373 евра.
css.php