ЕКСПОЗИЦИЈА

Мерал Узеири Ферати

Пратеник
Демократска партија на Албанците

Пратеничката Мерал Узеири Ферати е член на партијата ДПА. Таа е родена на 9 јули 1975 година во Тетово. Узеири Ферати е доктор, специјалист-гинеколог акушер.

На страната на Државната комисија за спречување на корупција нема податоци за имотната состојба на Мерал Узеири Ферати.

Активности во Собранието:

 • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Големото Војводство Луксембург, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Романија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Финска, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шпанија, член

 

1.000 евра
300.000 евра
10.000 евра

Според пријавеното, сопругот на пратеничката Мерал Узеири Ферати поседува куќа и деловен простор во Тетово, вредни 300.000 евра. Тој има и автомобил Опел Астра од 1.000 евра. На нејзината имотна листа е наведен и кредит од 10.000 евра без наведен сопственик.

Вредноста на пријавениот имот од страна на Мерал Узеири Ферати изнесува 311.111 евра и истата е пресметана според податоците објавени на веб-страната на Државната комисија за спречување корупција.

 

Собраниски активности за 2018:

 • Број на присуства во Собрание: 109
 • Број на отсуства: 1 оправдани и 1 неоправдани отсуства
 • Број на поднесени предлог закони/амандмани: 2 закони и 0 амандмани
 • Број на пратенички прашања: 0
 • Број на излагања на пленарна седница: 1 дискусии на пленарна седница, 1 (контра) реплики и 0 процедурални
 • Број на излагања на седници на работни тела, совети и други тела: 2
 • Работни тела член/присуство/одржани: 0/0/0
 • Работни тела заменик член/присуство/одржани: 2/19/42
 • Број на регистрирани гласања на пратеникот (закони/амандмани/останато1/останато2): 53/0/160/100

Податоците се преземени од извештајниот период од јануари до јуни 2018 година и извештајниот период од јули до декември 2018 година, кој е производ од соработката на Собранието на Република Македонија со Граѓанската асоцијација „МОСТ“.

Вкупен имот во € по години