ЕКСПОЗИЦИЈА

Драган Цуклев

Пратеник
ВМРО-ДПМНЕ

Пратеникот Драган Цуклев е член на партијата ВМРО-ДПМНЕ. Тој роден на 17 август 1973 година  во Гевгелија. Цуклев има завршено Економски факултет.

Активности во Собранието:

 • Комисија за надзор над спроведувањето на посебната истражна мерка следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи, Управата за финансиска полиција, Царинската управа и Министерството за одбрана, заменик-претседател
 • Комисија за финансирање и буџет, член
 • Комисија за економски прашања, член
 • Комисија за уставни прашања, заменик-член
 • Комисија за здравство, заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Португалската Република, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Украина, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Холандија, член
14.797 евра
40.000 евра

За пратеничкот Драган Цуклев на веб-страната на Државната комисија за спречување на корупција се достапни две имотни листи. Единствената разлика е во моторното возило Фолксваген голф кое е дополнето/отстрането од листата.

Пратеникот Драган Цуклев има две моторни возила, Киа Рио од 1.463 евра и Фолксваген голф од 11.870 евра како и девизна штедна книшка од 40.000 евра. Неговите родители поседуваат трактор ИМТ вреден 1.463 евра и земјиште и куќа во с.Миравци за кое не е наведена вредноста.

 

 

Собраниски активности за 2018:

 • Број на присуства во Собрание: 77
 • Број на отсуства: 34 оправдани и 0 неоправдани отсуства
 • Број на поднесени предлог закони/амандмани: 5 закони и 88 амандмани
 • Број на пратенички прашања: 3
 • Број на излагања на пленарна седница: 23 дискусии на пленарна седница, 36 (контра) реплики и 0 процедурални
 • Број на излагања на седници на работни тела, совети и други тела: 31
 • Работни тела член/присуство/одржани: 4/38/70
 • Работни тела заменик член/присуство/одржани: 6/8/25
 • Број на регистрирани гласања на пратеникот (закони/амандмани/останато1/останато2): 27/0/81/94

Податоците се преземени од извештајниот период од јануари до јуни 2018 година и извештајниот период од јули до декември 2018 година, кој е производ од соработката на Собранието на Република Македонија со Граѓанската асоцијација „МОСТ“.

 • МЕСЕЧНА ПЛАТА: 71.320 денари.
 • Во период од јануари до јули вкупно земал: 499.240 денари или 8.118 евра
 • Исплатени патни трошоци за користење на сопствено возило за службени потреби за 2018 година: 659.142 денари или 10.718 евра
 • Дневници за службени патувања во странство за периодот јануари-јули 2018 година: 199 евра

 

Вкупен имот во € по години