ЕКСПОЗИЦИЈА

Градоначалник

Бранко Јанев е роден на 27 август, 1959 година во Кавадарци. Завршил на Природно математички факултет на УКИМ во Скопје, група Географија. Бил вработен во ООУ „ Тоде Хаџи Тефов“ во Кавадарци, како наставник по географија. На локалните избори во 2017 станал градоначалник на Општина Росоман.

Податоците се преземени од Гласило – Зелс.

Бранко Јанев поседува две земјоделски земјишта во Росоман, куќа со двор, стан, моторно возило Шкода Форман и кредит. Неговата сопруга, пак, има плац во Росоман, продажба на имот, земјоделски производи и кредит.

Вредноста на имотниот лист на Бранко Јанев изнесува 160.976 евра и истата е пресметана според податоците објавени на веб-страната на Државната комисија за спречување корупција.

Вкупен имот во € по години