ЕКСПОЗИЦИЈА

Градоначалник

Николчо Илијев е роден на 3 декември 1958 година во Кочани. Тој е економист и е приватен претприемач повеќе од две децении. Поминал поголем дел од работното искуство како менаџер на повеќе компании и директор на Винка Виница. На локалните избори во 2017 година тој беше избран за градоначалник на Општина Кочани.

Податоците се преземени од Гласило – Зелс.

Николчо Илијев поседува имот вреден 7.743.226 евра. Како личен имот тој има пријавено: гаража, градежно земјиште, двор, три куќи, од кои две се куќи за одмор, три станови и акции. Неговите деца имаат: три градежни земјишта, две куќи и две дворови. Илијев располага со 6.516.599 евра во финансии, вклучително девизни и денарски банкарски депозити.

Вредноста на имотот на Николчо Илијев изнесува 7.473.226 евра и се пресметува според податоците објавени на веб-страницата на Државната комисија за спречување на корупцијата.

Николчо Илијев е втор на листата на најбогати градоначалници, како кандидат за партија номиниран од коалицијата предводена од СДСМ, тој поседува имот вреден 7.475.131 евра.

Исто така, СКУП пишуваше за градоначалниците кои се шефови и шефови на здруженија, Николчо беше наведен како сопственик на трговското друштво „Производство, посредување и трговско друштво ИНТ ТРЕЈД увоз-извоз ДООЕЛ Кочани“.

Вкупен имот во € по години