ЕКСПОЗИЦИЈА

Велика Стојкова-Серафимовска

Пратеник
ВМРО-ДПМНЕ

Пратеничката Серафимовска (2020-2024) е член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 18.4.1973 во Скопје. Македонка. Доктор по фолклористика, УКИМ.

Активности во Собранието:

Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
Комисија за култура, член
Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
Комисија за локална самоуправа, заменик-член

5.165 евра
37.634

 

 

Пратеничката, во анкетнот лист до ДКСК забележан на 11.11. 2020 година, пријавила три автомобила, Опел Астра вреден 4065 евра, Ауди А4 на нејзиниот сопруг вредно 500 евра и Шевролет спарк на нејзините родители од 894 евра. Навела и два кредита во вредност од 37.634 евра. Останатиот имот два стана и гаража се водат на имот на нејзините родители

Вкупен имот во € по години