ЕКСПОЗИЦИЈА

Даниела Христова

Пратеник
ВМРО-ДПМНЕ

Пратеничката Христова (2020-2024) е член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 11.11.1977 во с. Дулица. Македонка. Професорка по македонски јазик, УКИМ.

Активности во Собранието:

Комисија за европски прашања, член
Комисија за култура, член
Комисија за надворешна политика, заменик-член
Комисија за труд и социјална политика, заменик-член

3.252 евра
66.373 евра
10.243 евра

 

Пратеничката на имотниот лист забележан на сајтот на ДКСК на 11.11.2020 година навела куќа во Виница од 60.000 евра, потоа двор исто во Виница вреден 6.373 евра за кој не навела кој е сопственик, потоа автомобил Поло вреден 3.252 евра и кредит од 10.243 евра.

Вкупен имот во € по години