ЕКСПОЗИЦИЈА

Петар Ристески

Пратеник
ВМРО-ДПМНЕ

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 27.3.1977 во Прилеп. Македонец. Стоматолошки факултет, Скопје.

 

Активности во Собранието: 

  • Комисија за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите, заменик-претседател
  • Комисија за здравство, член
  • Комисија за надзор над работата на Агенцијата за национална безбедност и на Агенцијата за разузнавање, заменик-член
  • Комисија за економски прашања, заменик-член
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, заменик-член
17.800 евра
96.000 евра
16.000 евра
160.000 евра
2.500 евра

 

Ристески како имот пријавил деловен простор од 16.000 евра, куќа во Прилеп од 56.000 евра, лозје од 2.500 евра, стан во Прилеп од 40.000 евра, понатаму мотоцикл од 800 евра, автомобил Шкода Кодиак од 17.000 евра, акции вредни 105.000 евра и неколку девизни книшки на кои има вкупно 55.000 евра

Вкупен имот во € по години