Нашиот тим

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1570788081901{padding-top: 95px !important;}”]Почитувани,

Пред вас е Платформата за Политички експонирани личности (ПЕП), која ќе ги следи имотните состојби на функционерите и нивните трошоци. Целта на платформата е преку оваа дата база граѓаните да имаат увид во тоа како се трошат нивните пари, преку обелоденување на платите и останатите приходи на политички експонираните личности, споредено со податоци за нивните активности преку иницирање на законски иницијативи, па се до трошоците кои ги прават во текот на нивниот мандат. Податоците во оваа дата база се црпат од јавно достапните информации на државните институции, како и преку барања според Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер и други податоци кои ги собираме со цел да се добие комплетната слика за одредена политичка експонирана личност.

Платформата е продукт на Центарот за истражувачко новинарство СКУП-Македонија.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

претседател

[/vc_column_text][apus_gridposts category=”%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%82%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bb” orderby=”menu_order” posts_per_page=”” grid_columns=”4″ thumbsize=”full” view_more_url=”Повеќе” title=”Основачи / директори”][vc_column_text]

ТиМ

[/vc_column_text][apus_gridposts category=”tim” orderby=”menu_order” posts_per_page=”8″ grid_columns=”4″ thumbsize=”full” view_more_url=”Повеќе” title=”Основачи / директори”][/vc_column][/vc_row]