ЕКСПОЗИЦИЈА

Зоран Ѓорѓиевски

Поранешен пратеник
ВМРО-ДПМНЕ

Поранешниот пратеник Зоран Ѓорѓиевски (2014-2020) е член на партијата ВМРО-ДПМНЕ. Тој е роден на 18 ноември 1958 година во Куманово. Ѓорѓиевски е специјалист по општа хирургија, Медицински факултет, Универзитет Ниш.

Активности во Собранието:

 • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, член
 • Комисија за здравство, член
 • Комисија за надворешна политика, заменик-член
 • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на Република Малта и Република Кипар, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Монголија, член
6.829 евра
3.805 евра

Пратеникот Зоран Ѓорѓиевски, во неговиот имотен лист, има наведено дека поседува зграда и земјиште во Старо Нагоричане и куќа и стан во Куманово за кои не е наведена вредноста. Тој има и две моторни возила, Фолскваген Пасат вреден 9.927 евра и Фолксваген Поло вреден 3.902 евра. Неговата сопруга има денарска штедна книшка од 3.805 евра.

Вредноста на пријавениот имот на Зоран Ѓорѓиевски изнесува 7.707 евра и истата е пресметана според податоците објавени на веб-страната на Државната комисија за спречување корупција.

Собраниски активности за 2018 година:

 • Број на присуства во Собрание: 46
 • Број на отсуства: 57 оправдани и 8 неоправдани отсуства
 • Број на поднесени предлог закони/амандмани: 0 закони и 36 амандмани
 • Број на пратенички прашања: 0
 • Број на излагања на пленарна седница: 0 дискусии на пленарна седница, 0 (контра) реплики и 0 процедурални
 • Број на излагања на седници на работни тела, совети и други тела: 5
 • Работни тела член/присуство/одржани: 6/10/46
 • Работни тела заменик член/присуство/одржани: 2/0/4
 • Број на регистрирани гласања на пратеникот (закони/амандмани/останато1/останато2): 1/0/12/14
  Податоците се преземени од извештајниот период од  јануари до  јуни 2018 година, и извештајниот период од јули до декември 2018 година, кој е производ од соработката на Собранието на Република Македонија со Граѓанската асоцијација „МОСТ“).
 • МЕСЕЧНА ПЛАТА: 72.120 денари.
 • Во период од јануари до јули вкупно земал: 504.840 денари или 8.209 евра
 • Исплатени патни трошоци за користење на сопствено возило за службени потреби во првото шестмесечје од 2018 година: 66.140 денари или 1.075 евра

Вкупен имот во € по години