ЕКСПОЗИЦИЈА

Ѓулумсер Касапи

Пратеник
СДСМ

Пратеничката Ѓулумсер Касапи е родена на 2 мај 1952 година во Тетово и е доктор по педагошки науки.

Активности во Собранието:

 • Комисија за образование, наука и спорт, член;
 • Комисија за труд и социјална политика, член;
 • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, член;
 • Комисија за надворешна политика, заменик-член;
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Албанија, член;
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Босна и Херцеговина, член;
 • Клуб на пратенички – координаторка.
12.020 евра
252.411 евра
1.200 евра

Ѓулумсер Касапи има изјавувано дека поседува автомобил Мерцедес Е 320 вреден 12.020 евра и два стана во Скопје вредни 112.883 односно 139.528 евра. Таа има и девизен депозит од 1.200 евра.

Вредноста на пријавениот имот на Ѓулумсер Касапи изнесува 265.631 евра и истата е пресметана според податоците објавени на веб-страна на Државната комисија за спречување на корупција.

Собраниски активности за 2018:

 • Број на присуства во Собрание: 106 
 • Број на отсуства: 1 оправдани и 4 неоправдани отсуства
 • Број на поднесени предлог закони/амандмани: 4 закони и 28 амандмани
 • Број на пратенички прашања: 0
 • Број на излагања на пленарна седница: 1 дискусии на пленарна седница, 3 (контра)реплики и 0 процедурални
 • Број на излагања на седници на работни тела, совети и други тела: 8
 • Работни тела член/присуство/одржани: 6/32/56
 • Работни тела заменик член/присуство/одржани: 2/3/16
 • Број на регистрирани гласања на пратеникот (закони/амандмани/останато1/останато2): 232/0/400/216

Податоците се преземени од извештајниот период од јануари до јуни 2018 година и извештајниот период од јули до декември 2018 година, кој е производ од соработката на Собранието на Република Македонија со Граѓанската асоцијација „МОСТ“.

 • МЕСЕЧНА ПЛАТА: 70.889 денари
 • Во период од јануари до јули вкупно земала: 496.223 денари или 8.069 евра.

Вкупен имот во € по години