ЕКСПОЗИЦИЈА

Златко Марин

Градоначалник
СДСМ

Златко Марин е роден на 14 јули, 1978 година во Скопје. Дипломирал на Факултетот за физичко образование, спорт и здравје при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје и се стекнал со звање дипломиран професор по физичко и здравствено воспитание. Во периодот од 2002 до 2005 година бил назначен за член на Надзорниот одбор на ЈСП – Скопје. Од 2005 до 2012 година ја извршувал функцијата, член на Советот на Општина Аеродром. На локалните избори во 2017 година е избран за Градоначалник на општина Аеродром.

 

Податоците се преземени од Гласило – Зелс.

2.439 евра
104. 878 евра
29.919 евра

Вредноста на имотот на Златко Марин изнесува 137.236 евра. Тој на свое име пријавил само автомобил Алфа Ромео вреден 2.439 евра. Со сопругата имаат кредит од 29.919 евра, а неговите родители поседуваат куќа во Битола вредна 34.959 евра и стан во Скопје, проценет на 69.919 евра.

 

Вредноста на имотниот лист на Златко Марин изнесува 137.236 евра и истата е пресметана според податоците објавени на веб-страната на Државната комисија за спречување корупција.

Една од најголемите дамки во раководењето со општината на градоначалникот на општина Аеродром, Златко Марин е веројатно деветкатницата која почна да се гради пред Мајчин дом, а за што аеродромци во неколку наврати во 2018 година протестираа, но безуспешно. Објаснувањето на градоначалникот беше дека е немоќен да го сопре градењето.

Нов удар за аеродромци беше договорот кој градоначалникот го склучил со маркетинг агенцијата „Мек Кен“ за подобрување на имиџот на градоначалникот и општината. Договорот, како што пишуваа медиумите во јуни минатата година, е вреден 73.000 евра, односно за услугите на оваа агенција аеродромци треба да издвојуваат по околу 6000 евра месечно и покрај тоа што на веб страницата се истакнати 7 лица за односи со јавност.

 

Вкупен имот во € по години