ЕКСПОЗИЦИЈА

Александар Велјановски

Пратеник
ВМРО-ДПМНЕ

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 2.6.1978 година во Тетово. Македонец. Магистер.

Активности во Собранието:

Законодавно-правна комисија, член
Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
Комисија за здравство, заменик-член
Комисија за локална самоуправа, заменик-член

2000 евра
40000
3100 евра

Пратеникот Велјановски поседува стан од 40.000 евра заедно со сопругата, а од личен имот, автомобил сеат ибица вреден 2000 евра, платежна картичка на која има 1.600 евра и кредит од 1.500 евра.

Вкупен имот во € по години