ЕКСПОЗИЦИЈА

Бране Петрушевски

Пратеник
ВМРО-ДПМНЕ

Пратеникот Петрушевски (2020-2024) е член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 31.1.1983 во Куманово. Македонец. Дипломиран инженер по информатички технологии, Природно-математички факултет, УКИМ – Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за надзор над спроведувањето на мерките за следење на комуникациите, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик-член
4.252 евра
40.650 евра
43.853 евра

 

Пратеникот Петрушевски пријавил како негов личен имот во анкетниот лист до ДКСК, забележан на 11.11. 2020 година, автомобил Голф 5 вреден 3.252 евра и Рено Клио вредно 1000 евра. Потоа стан во Куманово вреден 40.650 евра и два кредита во износ од 43.853 евра. Пријавил и куќа и земјиште соптвеност на неговите родители.

Вкупен имот во € по години