ЕКСПОЗИЦИЈА

Дарко Костовски

Пратеник
ВМРО-ДПМНЕ

Пратеникот Костовски (2020-2024) е член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 27.10.1988 во Скопје. Магистер; дипломиран политиколог, Правен факултет „Јустинијан Први“ – Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за надзор над работата на Агенцијата за национална безбедност и на Агенцијата за разузнавање, заменик-претседател
  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, заменик-член
8.130 евра
16.260 евра
39.000 евра

 

Пратеникот Костовски на анкетниот листа забележан на сајтот на ДКСК на 12.11.2020 година пријавил дека поседува куќа од 300 м2 во Скопје, вредна 16.260 евра, потоа автомобил Мерцедес Ц 200 вреден 8.130 евра и денарска штедна книшка на која има 39.000 евра

Вкупен имот во € по години