ЕКСПОЗИЦИЈА

Ѓорѓија Сајкоски

Пратеник
ВМРО-ДПМНЕ

Пратеникот Сајкоски (2020-2024) е член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 8.12.1972 во Кичево. Македонец. Доктор на историски науки, Филозофски факултет – Скопје, Институт за национална историја.

Во минатото Сајкоски има извршувано повеќе функции и тоа претседател на Совет на Општина Кичево 2009-2013, заменик министер во министерство за локална самоуправа, директор на ЈП Студенчица.

Сајкоски има извршувано и повеќе партиски функции и тоа бил член на избирачки одбор номиниран од ВМРО-ДПМНЕ во сите изборни циклуси од 1998 до 2006 година. Бил претседател на Месен Комитет Девеана, во склоп на ОК ВМРО-ДПМНЕ Кичево од 2004 до 2008 година. Исто така Сајкоски бил претседател на комисија за култура под ОК ВМРО-ДПМНЕ Кичево од 2004 до 2010 година. Претседавал со Советот на Општина Кичево и бил исто така координатор на советничка група на ВМРО-ДПМНЕ од 2009 до 2013 година. Членувал во Комисија за локална самоуправа од 2010 до 2014 година. Сајкоски исто така бил и потсекретар период од 2011 до 2015 година. А, е претседател на ОК ВМРО-ДПМНЕ Кичево 2010 до 2020 година.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за локална самоуправа, заменик-претседател
  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
  • Комисија за култура, заменик-член
3.902 евра
38.699 евра
5.853 евра

 

Како личен имот на сајтот на ДКСК, забележан на 12.11.2020 година, Сајкоски како личен имот пријавил стан во Скопје, вреден 38.699 евра, автомобиле Цитроен Ц4 вреден 3.902 евра, како и платежна картичка и штедна на име на сопругата на кои има 5.853 евра.

Неговите родители, пријавил, Сајкоски, поседуваат куќа со деловен простор и градешно земјиште во Кичево со големина од неколку илјади м2

Вкупен имот во € по години