ЕКСПОЗИЦИЈА

Иван Јорданов

Пратеник
ВМРО-ДПМНЕ

Пратеникот Јорданов (2020-2024) е член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 21.7.1988 во Штип. Македонец. Магистер, УГД Штип.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за финансирање и буџет, член
  • Комисија за економски прашања, член
  • Комисија за локална самоуправа, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член
4.065 евра
14.634 евра

 

Пратеникот Јорданов пријавил два имотни листа на сајтот на ДКСК забележани на 12.11.2020 година, како член на совет на општина Штип и како пратеник. Како советник минатата година навел само имот на родители, куќа и возило.

 

Како пратеник навел дека има автомобил Цитроен Ц5 вреден 4.065, дека земал кредит од 14.634 евра, а потоа и дека набавил пчелни семејства вредни  1.626 евра.

Вкупен имот во € по години