ЕКСПОЗИЦИЈА

Иванка Василевска

Пратеник
ВМРО-ДПМНЕ

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 23.4.1981 во Скопје. Македонка. Доктор на правни науки, Правен факултет „Јустинијан Први“, УКИМ.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за надворешна политика, член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
  • Комисија за култура, заменик-член
120.960 евра
70.312 евра

Пратеничката на анкетниот лист до ДКСК забележан на 13.11.2020 година, пријавила како личен имот два стана во Сопиште вредни 120.960 евра и два кредита во износ од 70.312 евра. Останатиот имот е наведен како имот на брачен другар и то аземјиште во Горна матка, мотор, џип, Цитроен и еден стан во Скопје.

 

 

Вкупен имот во € по години