ЕКСПОЗИЦИЈА

Игор Јанушев

Пратеник
ВМРО-ДПМНЕ

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 13.11.1983 во Велес. Македонец. Дипломиран правник, Правен факултет „Јустинијан Први“ – Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите, претседател
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, член
  • Законодавно-правна комисија, заменик-член
  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член
15.000 евра
90.000

 

Јанушев од свој имот поседува стан од 90.000 евра во Скопје заедно со сопругата, автомобиол марка Тојота Лексус од 15.000 евра. На неговиот анкетен лист во очи паѓа што поголемиот имот е на име на сопругата која има дури три стана и куќа во Охрид.

Вкупен имот во € по години