ЕКСПОЗИЦИЈА

Марија Петрушевска

Пратеник
ВМРО-ДПМНЕ

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 14.1.1986 во Скопје. Македонка. Магистер по меѓународна политика и дипломатија, American University of Europe – FON стипендија „Габриела К. Трајковска“; Дипломиран политиколог, Правен факултет „Јустинијан Први“.

 

Активности во Собранието: 

  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-претседател
  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Комисија за надворешна политика, член
  • Комисија за европски прашања, член
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
3.400 евра
1000 евра

Оваа пратеничка е единствена по тоа што како личен имот ги пријавила своите велосипеди Пони (ги има 4 на број) и еден автомобил Опел Корса. вреден 3.400 евра. Пријавила и штедна книшка на 1000 евра. Се друго е имот на родители

Вкупен имот во € по години