ЕКСПОЗИЦИЈА

Лазе Таневски

Пратеник
СДСМ

 

Таневски е член на СДСМ. Роден на 31.3.1973 во Струга. Дипломиран менаџер е по туризам на Факултет за туризам, Универзитет за туризам и менаџмент – Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Комисија за економски прашања, член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, заменик-член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик-член

 

174.400 евра
228.780 евра

 

Таневски има прилично шаренолик анкетен лист. Најголем дел од имотот е во земјоделско земјиште кое го поседува како личен имот во село Арбиново, Охридско. Па така, поседува земјоделско земјиште со вкупна површина од 23.228 квадратни метри во Арбиново вредно 14.070.000 денари или 228.780 евра. Поседува и две куќи во истото село со вредност од 275 илјади денари или околу 4.400 евра, како и два стана во Охрид и еден во Скопје вредни вкупно 10,5 милиони денари или 170 илјади евра. На име на сопругата пријавил два стана, еден во Охрид, а другиот во Скопје вредни околу 78000 евра.

Вкупен имот во € по години