ЕКСПОЗИЦИЈА

Љатифе Шиковска

Пратеник
СДСМ

Членка на СДСМ. Родена на 13.8.1960 во Гостивар. Професорка по физичка култура, УКИМ – Скопје. Шиковска е позната во јавноста по нејзиниот активен ангажман во невладиниот сектор од каде доаѓа.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за труд и социјална политика, член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член
  • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
  • Комисија за култура, заменик-член
1.300

 

Шиковска има прилично скромен имотен лист. Како личен имот пријавила кредит на 80 илјади денари. Нејзиниот сопруг има стан од 41 квадратни метри во Скопје вреден 3 милиони денари или околу 49000 евра. Како „имот на деца“ е наведено моторно возило „Фиат Сеиченто“, вредно 90.000 денари или околу 1.500 евра.

Вкупен имот во € по години