ЕКСПОЗИЦИЈА

Сашко Николов

Пратеник

Член на СДСМ. Роден на 30.7.1980 во Штип. Во неговата биографија само се наведени Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ и Универзитет „Гоце Делчев“, но не е прецизирано дали дипломирал или магистрирал на овие универзитети.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за надворешна политика, член
  • Комисија за здравство, член
  • Комисија за европски прашања, заменик-член

 

30.000 евра
104.000 евра

 

 

Николов поседува два стана, еден во Штип и еден во Скопје во вкупна вредност од 6.391.000 денари или околу 104.000 евра. Има и „мерцедес“ е класа,вреден 1.8 милиони денари или 30.000 евра. Тој отплаќа кредит од 400.000 , но не навел валута.

Неговата сопруга има „куќа за одмор“ од 200 квадрати во Берово вредна 10 милиони денари или 162 илјади евра. Од возила има „бмв х1“ во вредност од 1 милион денари или 16 илјади евра.

Вкупен имот во € по години