ЕКСПОЗИЦИЈА

Зоран Теофиловски

судија

Образование:

Дипломирал во 1982 година на Правен факултет при Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ во Скопје, а правосудниот испит го положил во 1985 година.

Работно искуство:

Работно искуство:
Во 1985 година е избран за судија на Општински суд за прекршоци во Тетово каде што работи до 1993 година.
Од 1993-2011 година работи како адвокат.
Во 2001 година од страна на Собранието на Република Македонија е избран и именуван за Заменик Министер за правда на РМ.
Од 2002-2007 година работи како адвокат.
Од 2007-2018 година работи како судија во Апелациониот суд во Гостивар.
На ден  18.12.2018 година е избран за член на Судски совет на РМ.

Статусна позиција:
Член на Судски совет на Република Македонија.

10.000 евра
293.000 евра
32.520 евра
115.000 евра
8.000 евра

 

Судијата има пријавено имот на сопругата но и негов личен имот, прво како судија во Апелациониот суд во Гостивар. На тој лист наведува деловен простор од 32.520 евра, куќа во Тетово од 243.000 евра, уште една куќа од 50.000 евра, накит од 16.000 евра, автомобил БМВ од 5.000 евра, уметнички слики од 8.000 евра, има побарување од 20.000 евра, но и два кредита од 75.000 евра. Судијата тогаш пријавил и пари од продажба на недвижнина од 40.000 евра.

На новиот имотен лист како член на судскиот совет, единствена промена е што го сега е сопственик на Митсубиши Оутлендер вреден 5.000 евра.

Вкупен имот во € по години