ЕКСПОЗИЦИЈА

Вилма Русковска

обвинител

Во 1990 го положила правосудниот испит и станува, по што за некое време станува стручен соработник во Скопското обвинителство, а во 1997 година станува заменик јавен обвинител.

Од 2004 година е дел од тимот пет обвинители кои го сочинуваат посебното Обвинителство за гонење на  организиран криминал и корупција.

 

17.000 евра
31.000 евра
20.000 евра

 

Русковска пријавила дека поседува стан од 31.000 евра во Скопје, автомобил Киа Спортаж вреден 17.000 евра и кредит од 20.000 евра

Вкупен имот во € по години