ЕКСПОЗИЦИЈА

Фехми Стафа

правобранител

Фехми Стафа е од Скопје, дипломирал на Правниот Факултет при Државниот Универзитет во Тетово, отсек правни науки, а во моментов е магистрант при ФОН Универзитет во Скопје, отсек: Казнено Право.
Својата кариера, Стафа ја започна во 2005 година во Основниот Суд Скопје 2-Скопје, каде работеше до 2009 година. Од 2009-2010 работел во Секретаријатот за Спроведување на Рамковниот Договор – Влада на Република Северна Македонија, додека од 2010 до 2018 година во Основниот суд Скопје 1 – Скопје.
Инаку, Стафа ги има положено Правосудниот и Нотарскиот испит, а во текот на својата професионална кариера учествувал на многу бројни семинари и обуки од областа на правните науки.
На 22 август 2018 Фехми Стафа е именуван од Владата на Република Северна Македонија за Државен Правобранител на Република Северна Македонија.

110.000 евра
75.000 евра

 

Стафа поседува земјиште вредно 75.000 евра, а навел дека и има и заем со истата сума. Во неговиот анкетен лист е наведено и дека има кредит од 35.000 евра

Вкупен имот во € по години