ЕКСПОЗИЦИЈА

Владимир Туфегџиќ

судија

Туфегџиќ е избран за судија во 2008 година. Тој работи кривична материја-организиран криминал. Нема други детали за него во биографијата објавена на веб страницата на Кривичниот суд. Иако, во јавноста стана препознатлив како истражен судија.

2.439 евра
56.390 евра

 

Судијата Туфегџиќ пријавил стан од 43 квадратни метри во Скопје како личен имот, за кој не дал податок за вредноста. Тој има и „Форд Мондео“, за кое, исто така, не дал податок колку вреди. Во неговата имотна листа стои уште едно возило „Тојота Јарис“ од 150.000 денари, за кое нема податок во чија сопственост е. Од личен имот пријавил и орочен депозит во износ од 1,5 милиони денари, како и кредит од 32.000 евра, за кој нема податок дали уште го отплаќа.

Судијата пријавил и стан од 86 квадратни метри во Скопје, во сопственост на неговите родители, вреден 86.000 евра.

Судијата Туфегџиќ работеше на повеќе познати случаи во јавноста, како „Смилковско езеро“, „Шпион“, „Тврдина-таргет“ и други.

Вкупен имот во € по години