Бјанка Станковиќ

Бјанка Станковиќ

Бјанка СтанковиќБјанка Станковиќ е апсолвент на студиите по новинарство при Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје. Во првата студентска година била практикант во универзитетското радио Студент ФМ 92.9, а во септември 2016-та почнува да волонтира во Центарот за истражувачко новинарство СКУП – Македонија. Од мај 2017-та година работи во истиот центар. Станковиќ била дел од обуки и работилници поврзани со истражувачко и мобилно новинарство. Пишува на теми поврзани со транспарентност и отчетност на државните функционери.

 

 

 

 

Category:
Comments (0)

Напишете коментар