Author Archives: Amir

Една третина од градоначалниците се газди или шефови на здруженија

Пишуваат: Ангела Рајчевска и Бјанка Станковиќ   Како и пратениците, за кои претходно пишуваше СКУП, така и градоначалниците се јавуваат како сопственици и овластени лица во разни друштва, здруженија и спортски клубови. Ако имињата на пратениците ги сретнавме во сопствеништва на здравствени установи, здруженија на граѓани, друштва за градежништво и инженеринг и слично, градоначалниците најмногу […]

ПЕП ИСТРАЖУВАЊЕ: КОЛКУ БОГАТИ НИ СЕ ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ?

Исмаил Јахоски пријавил сума од 69 илјади евра стекната „на друг начин“, а првиот човек на Скопје, Шилегов ланската година во мај пријавил куќа и земјиште Теута Арифи во 2018-та пријавила девизен орочен штеден влог во висина од 15 илјади евра, за кој изјавила дека го стекнала со наследство     Пишува: Ангела Рајчевска и […]

Бјанка Станковиќ

Бјанка Станковиќ е апсолвент на студиите по новинарство при Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје. Во првата студентска година била практикант во универзитетското радио Студент ФМ 92.9, а во септември 2016-та почнува да волонтира во Центарот за истражувачко новинарство СКУП – Македонија. Од мај 2017-та година работи во истиот центар. Станковиќ била дел од обуки […]

Ангела Рајчевска

Ангела Рајчевска е дипломиран новинар на Правниот факултет „Јустинијан Први“ при Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ во Скопје. За време на студиите таа била вклучена како волонтер и практикант во Македонска Радио Телевизија, Нова Македонија и Студент ФМ 92.9. Од 2015 година, до сега, таа е дел од Центарот за истражувачко новинарство СКУП Македонија. Добитник е […]