Жаклина Хаџи-Зафирова

 

Жаклина Хаџи-Зафирова е слободен новинар со повеќе од 12 години новинарско искуство, главно во дневни и неделни весници, но и со искуство од светски рамки. Таа е претставник на данскиот СКУП во Македонија,  а работи како координатор за македонскиот дел во мрежата на СКУП во рамки на Европа и пошироко. Нејзин главен фокус е самото истражувачко новинарство и неговите перспективи во земјата, регионот, па и пошироко. Жаклина е трикратен добитник на специјалното признание за истражувачко новинарство што го доделува Македонскиот институт за медиуми за нејзините стории со наслов „Незавршени донации за проекти во Македонија“, „Како да станете Бугари преку ноќ“ и „Загадувањето не запира, секоја година 4,500 нови случаи на рак!“

Контакт: zaklina.zafirova@gmail.com

Category:
Comments (0)

Напишете коментар