Featured

СКУП Македонија продолжува со следењето на имотната состојба на функционерите

Почитувани, читатели и подржувачи на работата на Центарот за истражувачко новинарство СКУП Македонија. Особена чест и задоволство ми е да споделам информација со вас дека нашата Организација и годинава продолжува со проектот „Колку се богати функционерите“. Веќе активно работиме на новата платформа, која треба да биде еден активен чинител и многу моќна алатка во превентивната […]

ИЕ 3: Ковачки  најбогат, Лукаревска не пријавила вредност на имотот

Во нашето истражување ги аналзиравме анкетните листови на тројца од четворицата носители на пратенички листи во изборната единица 3 чија вкупна вредност изнесува  232.455 илјади евра. Изработил: Тим на СКУП Македонија Граѓаните на изборите во мај ќе бираат помеѓу четири пратенички листи во изборната единица 3. Носител на СДСМ во „тројка“ е Сања Лукаревска, Драган […]

Носителите во „двојка“ вредат близу половина милион евра – Мисајловски најбогат, Гаши пријавил најмал имот и без наведена вредност

Центарот за истражувачко новинарство „СКУП – Македонија“ во рамки на проектот „ПЕП“  ги анализираше податоците од имотните листови на носителите на пратеничките листи од втората изборна единица .   Подготвил: Тим на СКУП Македонија Во изборната единица 2, за парламентарните избори во мај ќе се бираат пратеници од вкупно пет кандидатски листи. Во „двојката“, Оливер […]

ИЕ 1: Ковачевски со концесии за државно земјиште за фотоволтаици, Мицкоски со мали хидроелектрани, Меџити и Апасиев пријавиле под 200.000 евра

Близу 1 милион евра вредат носителите во изборната единица 1 – Ковачевски најбогат, Меџити го следи, Апасиев трет, за останатите носители нема податоци. Центарот за истражувачко новинарство „СКУП – Македонија“ во рамки на проектот „ПЕП“  ги анализираше податоците од имотните листови на носителите на пратеничките листи од изборната единица 1.   Изработил: Тим на СКУП […]

Претседателските кандидати тежат 2,4 милиони евра: Таравари милионер, Силјановска Давкова и Пендаровски на дното на листата

Центарот за истражувачко новинарство „СКУП – Македонија“ во рамки на проектот „ПЕП“  ги анализираше податоците од имотните листови на кандидатите за претседател на Република Северна Македонија. Кој е најбогат, а кој најсиромашен? Каков друг имот пријавиле претседателските кандиадти беше тема на нашето истражување.   Изработил: Тим на СКУП Македонија Кандидатот за претседател на коалицијата „Вреди“, […]