ЕКСПОЗИЦИЈА

Јован Јаулески

Пратеник
ВМРО-ДПМНЕ

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 17.1.1991 во Струга. Македонец. Магистер по финансии и финансиско право, Правен факултет „Јустинијан Први“ – Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за уставни прашања, член
  • Законодавно-правна комисија, член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања
2.600 евра

Јаулески е уште еден пратеник кој има само мал дел од имотот на свое име. Тој пријавил дека поседува само автомобил Голф за кој не е јасно колку вреди. Пријавил и дека има денарски депозит од 2600 евра. Целиот друг имот, стан, куќа, земјоделско земјиште се води како имот на неговите родители

Вкупен имот во € по години