ЕКСПОЗИЦИЈА

Марија Ангелова

Пратеник
СДСМ

Член на СДСМ. Родена на 8.12.1978 во Кочани. Дипломиран правник на Правниот факултет „Јустинијан Први“ – Скопје.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за уставни прашања, член
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите , член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, заменик-член
5.800 евра

 

Од личен имот има само девизен депозит од 5800 евра. Ниту таа ниту сопругот немаат на нивно име недвижнини. Нејзиниот сопруг има возило „Фолксваген Голф 6“ во износ од 500 илјади денари или нешто над 8000 евра. Во банка чува 6000 евра и 740 илјади денари или околу 12.000 евра.

Вкупен имот во € по години