Tag Archives: градоначалници

Како се менуваа имотите на градоначалниците: Енвер Пајазити

Низ мандатите, имотот на Енвер Пајазити, градоначалник на општина Брвеница уште од 2009 година, не се менува драстично, има опаѓачки карактер. Најголем имот тој има при стапувањето на функција во 2009 година, вкупно 2.188.075 евра. Во 2013 година, неговиот имот изнесува 1.499.463 евра. А во 2017 се намалува на 125.431 евра. При стапување на функција […]

Како се менуваа имотите на градоначалниците: Исмаил Јахоски

Исмаил Јахоски, човекот кој две децении управува со општина Пласница. Кога ќе го слушнете неговото името веднаш го поврзувате со фирмата Пуцко Петро. А кога ќе го сретнете името на фирмата, знаете дека станува збор за фирма која низ текот на годините добиваше рекорден број тендери. Државните пари добиени во корист на Пуцко Петрол, не […]

ПОЛОВИНА МИЛИОН ЕВРА ЗА ПЕТ ГОДИНИ: ПРОМЕНА НА ИМОТНА СОСТОЈБА НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ НИЗ ГОДИНИТЕ

Анализата на СКУП покажа дека имотите на градоначалниците на градот Скјопје варираат од година во година. Од седнувањето на првото државно столче, па до актуелната градоначалничка позиција, тие во меѓувреме си купиле станови, се подновиле со возила и подигнале кредити. Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, за 5 години се збогатил за 417 илјади евра. […]