Формат Archives:

Бјанка Станковиќ

Бјанка Станковиќ е апсолвент на студиите по новинарство при Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје. Во првата студентска година била практикант во универзитетското радио Студент ФМ 92.9, а во септември 2016-та почнува да волонтира во Центарот за истражувачко новинарство СКУП – Македонија. Од мај 2017-та година работи во истиот центар. Станковиќ била дел од обуки […]

Ангела Рајчевска

Ангела Рајчевска е дипломиран новинар на Правниот факултет „Јустинијан Први“ при Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ во Скопје. За време на студиите таа била вклучена како волонтер и практикант во Македонска Радио Телевизија, Нова Македонија и Студент ФМ 92.9. Од 2015 година, до сега, таа е дел од Центарот за истражувачко новинарство СКУП Македонија. Добитник е […]

Александар Божиновски

  Александар Божиновски е наградуван македонски новинар со речиси 20-годишно професионално искуство. Неговите почетоци се во 1994 година како судски известувач, додека сè уште бил студент на Факултетот за новинарство. Со текот на времето тој станува истражувачки новинар чии клучни области на интерес се полицијата, армијата, организираниот криминал и корупцијата. Уште како студент за првпат се […]

Жаклина Хаџи-Зафирова

  Жаклина Хаџи-Зафирова е слободен новинар со повеќе од 12 години новинарско искуство, главно во дневни и неделни весници, но и со искуство од светски рамки. Таа е претставник на данскиот СКУП во Македонија,  а работи како координатор за македонскиот дел во мрежата на СКУП во рамки на Европа и пошироко. Нејзин главен фокус е самото истражувачко […]