ШЕСТТЕ НАЈБОГАТИ МИНИСТРИ ТЕЖАТ 35 МИЛИОНИ ЕВРА

Првите седум најбогати министри на владата на Република Македонија пријавиле дека поседуваат имот во висина од 35 милиони евра. Убедливо најбогат функционер со имот од 30 милиони евра е Кочо Анѓушев, заменик на претседателот на Владата задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори. Покрај во Скопје, Анѓушев располага со стан во Белград и куќа во Грција. Златниот накит, неговите рачни часовници и уметнички слики и скулптури се вредни 240 илјади евра. Возниот парк на Анѓушев е исклучителен и се состои од Масерати ГТ, Порше Кајен и Мини Кантримен, како и Моторен чамец Регал. Анѓушев остварува приходи од издавање на две деловни простори и две станови, а поседува и пет денарски депозити. Остварил приходи и од продажбата на 10 отсто удел во сопственоста на „Феро Инвест“.